CAT

POPETS AMB CEBA

Recepta POPETS AMB CEBA

INGREDIENTS PER A 4 PAX::

1 kg de popets

3 cebes

2 alls

2 bitxos (al gust)

 

PREPARACIÓ

Tallem lleugerament el cap dels popets per poder retirar l’interior i rentar-los amb aigua freda. Escorrem.

Pelem la ceba i la tallem en juliana. En una paella hi afegim una mica d’oli, la posem a foc lent i hi posem la ceba. L’anem coent molt lentament, escalfant-la, perquè es caramel·litzi amb els seus propis sucres durant 15 minuts i fins que es comenci a torrar lleugerament.

Transcorregut aquest temps, hi afegim el pebre vermell dolç, pebre negre mòlt i sal al gust i ho remenem tot.

Hi incorporem també els popets i ho saltegem tot junt 3-4 minuts.

Hi afegim el vi blanc i ho posem a foc alt durant un parell de minuts perquè s’evapori l’alcohol, i tot seguit baixem el foc i ho deixem a temperatura mitja-baixa perquè els pops s’acabin de cuinar i quedin tendres. Això pot trigar entre 45 minuts i 1 hora aproximadament. Si et quedes sense líquid i encara no estan fets, incorpora-hi una mica d'aigua perquè se segueixin cuinant.