CAT

GASPATXO

Recepta GASPATXO

INGREDIENTS PER A 4 PAX:

Tomàquets 800g

Cogombre 100 g

Pebrot verd italià        1 mitjà

All 1 gra

Pa 60 g

OOVE            80 ml

Vinagre 20 ml

Aigua  c/s

Sal  c/s

 

PREPARACIÓ

1) Renteu bé les hortalisses, peleu i talleu el cogombre, i traieu-ne les puntes. Talleu el tomàquet i el pebrot verd italià. Peleu i traieu el germen de l’all i reserveu.

2) En un bol, incorporem el pa i hi afegim aigua freda perquè es vagi estovant. Incorporem l'oli d'oliva verge extra, el vinagre i una mica de sal.

3) Al bol on hi tenim el pa hi posem el tomàquet, el cogombre, el pebrot i l’all. Amb l'ajuda de la batedora ho triturem bé fins que quedi el mes fi possible. Si tens un got batedor o un robot de cuina posa-hi tots els ingredients i tritura’ls a velocitat màxima.

4) Quan estigui ben triturat passa-ho pel colador (si t’agrada el gaspatxo molt líquid) o per un colador xinès (si t’agrada una mica més espès) i pressiona amb un cullerot perquè el gaspatxo quedi sense llavors ni pells.

5) Finalment només queda rectificar de sal, afegir-hi una mica més d'aigua freda si ha quedat molt espès (segons el gust de cada un) i posar a la nevera com a mínim una hora perquè es refredi bé.