El blog dels professionals de l’hostaleria

Entre Plats vol ser l’espai on els restaurants, bars, cafeteries, col·lectivitats, hotels… trobeu informació útil sobre el sector i les últimes tendències per als vostres negocis. Un blog per a tots/es, amb molt de debat i participació. En marxa!

Categories:
18 de juny de 2024
Saber más

A l’estiu pugen les temperatures i augmenta la demanda de productes? L’hostaleria disposa “d’opcions fresques” per assumir el repte amb èxit: els aliments congelats!

El nostre gerent de Compres de Congelats, Adan Gifre, ens explica els seus beneficis per a bars i restaurants: “És convenient comprar productes congelats a qualsevol època de l’any, però durant els mesos d’estiu, encara més”. Anem a veure perquè!

  1. Sempre disponibles

Si tens congelats, tens fruites, verdures, carns i peixos en qualsevol moment. I si faltés matèria primera per causes com una séquia, problemes logístics o escassetat en els caladors, el xef pot continuar oferint els seus plats típics perquè tenen els ingredients congelats. Estan disponibles tot l’any!

  1. Estalvi econòmic

El preu dels productes congelats sol ser més estable. A més, a l’estiu amb la calor, els ingredients frescos tenen una vida útil més limitada i existeix major risc que es facin malbé. Això suposaria una pèrdua econòmica. Per a això, per a Adan, “tenir una reserva d’aliments congelats és vital per a un restaurant”.

  1. Control de les existències

A més, molts dels productes venen empaquetats en porcions, la qual cosa permet un millor control de les existències. Un exemple és el pa, que a GM Cash ho oferim en mides petites i formats com xapata, entrepans, baguets, puces, panets, hamburgueses, frànkfurts… per a aquells restaurants que tenen poc espai a les seves càmeres. “Així se’ls permet descongelar-ho a demanda i no tirar mai res”.

  1. Menús més ràpids i eficients

En moltes ocasions no és necessari esperar que els ingredients es descongelin, perquè molts estan precuits o llestos per cuinar i això els hi estalvia temps i esforç als xefs durant la preparació dels menús. “El cuiner/a pot fer un sofregit de manera ràpida sense que els seus plats perdin sabor o qualitat”.

  1. Molts productes i molt bons

La varietat d’aquest tipus d’aliments ha augmentat en els últims anys. Ara tenim carns, peixos, verdures, plats precuinats i fins i tot postres… “Als nostres centres oferim gelats, pastís, bescuit, coulants, trufes, profiteroles… L’oferta és enorme! “I tots aquests compleixen amb uns estàndards de qualitat màxima, ens explica Adan.

I com a curiositat, sabíeu que hi ha peixos que es congelen a bord del vaixell, a ultramar? “Són productes molt purs, molt frescos, que tenen gust d’acabats de pescar. A més, són aliments molt segurs alimentàriament parlant, ja que han sigut congelats al moment de ser capturats i, d’aquest mode, s’elimina l’anisakis”.

“A mi m’encanta el pop natural que tenim als nostres cash, és un altre nivell”, ens recomana el nostre gerent.

I que passa amb les guinguetes a l’estiu? En tenir molt poc espai a les seves càmeres, són molt fans dels finger food congelats (menjar que es menja amb les mans), i per això venen als nostres centres a comprar pràcticament cada dia.

Està clar quina és l’opció més fresca de l’hostaleria a l’estiu!

22 de desembre de 2023
Saber más

Arriba el Nadal i l’època més intensa de l’hostaleria. Aquest any tres experts de GM Cash us proposen oferir menús de qualitat amb un toc d’innovació. La tendència és combinar tradició i novetat al teu restaurant.

Aquests són els nostres tres imprescindibles i les seves varietats:

1) Embotit. Amb el pernil no podem fallar. Per això, hem acudit a Antonio López de la Nieta, el nostre gerent de Compres de Xarcuteria, que ens ha ensenyat “els seus trucs infal·libles per detectar un bon producte ibèric”. Pren nota de les recomanacions:

– Fixa’t en el precinte de plàstic de la peülla. Si no ho porta, no és ibèric.

– Observa la forma: ha de ser estilitzada i allargada, sense anomalies.

– Examina el desgat de la peülla, que indicarà si el porc ha gaudit passejant molt pel camp.

– Posa atenció a la cansalada: ha de ser daurat i brillant, rugós, tou i untuós.

– Llegiu bé l’etiqueta: pot ser negra, vermella, verda o blanca.

2) Celler. El vi és un altre convidat indispensable per dinars i sopars de Nadal. L’àmplia varietat del mercat ens pot dificultar l’elecció. Per això, Dámaso Peinado, el nostre gerent de Compres de Vins i Caves, ens recomana el secret per tenir un bon celler aquests dies.

– La proximitat està de moda. Combina les reconegudes referències nacionals i internacionals amb vins locals especials, destacant-ne l’elaboració artesanal i la responsabilitat ambiental en la seva producció.

– Innova amb algun vi especial per a les postres.

– Completa el teu celler amb begudes amb alta graduació; en aquesta època enganxen fort els destil·lats càlids, com el whisky, rom o conyac. Pots innovar, afegint elements que en realcin el sabor, com el cacau, cafè, canyella o vainilla.

3) Dolços. El sector del torró és el que combina millor tradició amb innovació. I el nostre gerent de Compres, Antonio Orozco, ens explica que la clientela continua demanant els sabors clàssics, però també cerca l’originalitat de les noves receptes. Aquí van algunes idees del nostre expert de GM Cash per encertar amb tothom:

– Sorprèn amb una taula de torrons amb sabors de gingebre, te matxa, pastanaga, mango. Fins i tot de xuclachups, pernil serrà o vermut amb patates!

– Alegra als més atrevits amb torrons de cervesa, gintònic, whisky, rom, fins i tot, de caipirinya.

– Presenta opcions més saludables com els productes bío 100%, sense conservants ni colorants. Hi ha marques que tenen collita pròpia d’ametlles, on preval la sostenibilitat del cultiu

– Combina les tauletes tradicionals amb els nous formats, com els monodosis o els sticks (pals), en funció del que demana la teva clientela.

Antonio Orozco ens recorda que aquests tres imprescindibles els pots trobar als tradicionals lots nadalencs en forma de cistelles, safates, baguls… amb combinacions de begudes, xarcuteria, conserves i dolços. “A més, aquest any hem volgut incorporar dues novetats per respondre a tots els gustos: una cistella vegana i una altra sense alcohol”, afegeix.

La cistella porra per organitzar un sorteig al teu establiment és una altra bona opció.

Perquè la Grossa també pot caure al teu restaurant aquest Nadal gràcies a GM Cash!

27 de novembre de 2023
Saber más

Varsòvia, Polònia. 30 d’octubre, 2 de la tarda. Set xefs d’Alemanya, Àustria, Espanya, França, Polònia, Romania i Suïssa, al voltant d’una caixa negra. Bromes, preguntes i nervis, prou nervis! Així arrenca “Chefs en Or”, el concurs internacional de cuina organitzat per Transgourmet i la meva primera competició professional!

Estàvem a punt de descobrir quins tres ingredients hauríem d’utilitzar a la recepta que prepararíem l’endemà. L’única cosa que sabíem fins aleshores era que l’ingredient principal seria el pollastre.

Per fi vam aixecar la tapa i allà estaven!:

1) Bimi. Bé! Aquesta mena de bròquil es pot incorporar fàcil a qualsevol recepta. Sense cap problema.

2) Bolets ceps. Perfecte per a la idea que tenia!

3) All negre. Oh, no! Mira que jo tenia ben pensat el meu plat, però… què faig amb aquest all negre? Si té un gust de regalèssia estranyíssim!

En aquell moment el meu cap comença a fer voltes… 15 hores més tard entraríem a cuines i he de veure com incloc aquests tres nous “companys”. Per això compto amb una gran aliada: Rocío Morcillo, formadora d’Hostaleria de Transgourmet Ibèrica. A més, va ser finalista de MasterChef Espanya el 2016, per la qual cosa la seva experiència és fonamental per a mi.

Entre tots dos, vam optar per preparar pollastre i carrabiners en un caneló. Així puc fer servir totes les parts dels dos productes, complint un dels requisits del concurs: residus zero. El caneló anirà acompanyat per una gelatina de carrabiners, cruixent de pollastre i una salseta de bimi. I per a l’entrant, una croqueta de pernil, acompanyada de tàrtar de bolets variats, escuma de ceps i… allioli d’all negre!

El meu objectiu: oferir un plat amb molt de sabor.

L’endemà, l’autobús ens arreplega aviat. Al meu grup, el del matí, competim els participants de Suïssa, Romania, Àustria i Espanya. Estic encantat perquè m’ha tocat tot just el torn que volia. ¡No sé què hauria estat dels meus nervis si hagués hagut d’esperar fins a la tarda!

Perquè jo vaig pensar que aquest concurs seria un esdeveniment senzill, set xefs ficats a les cuines de Transgourmet, fent els seus plats tranquil·lament, però sovint muntatge! Cambres, presentadors, ajudants, espai per al públic… Quan entrem apareixen els meus nervis, que cada vegada es fan més forts: Qui m’envia a mi ficar-me en aquest fregat?

Encara sort que tinc al meu costat l’equip de Transgourmet Ibèrica! L’atenció és brutal, donant-me suport tota l’estona, atents a què necessito i ajudant-me amb l’ansietat i l’aeroport. La meva traductora, Ale, està sempre amb mi i, gràcies a ella, és tot més senzill, no només a cuines, sinó per relacionar-me amb altres concursants, jurat i presentadors. Tinc el millor equip del món!

Tot i els nervis, el temps vola i, sense adonar-me’n, estic presentant el plat. Ara seran els concursants de la tarda els que hagin de bregar amb la seva feina. Jo descansaré fins que arribi l’autobús per a la meva propera cita: la gala de lliurament de premis.

Aquí torna el pessigolleig a l’estómac. I és que quin sarau! L’escenari elegit és espectacular. Tot de blanc i vermell, els colors de Transgourmet. Els presentadors, el menú preparat per a l’ocasió… i arriba el moment de la veritat.

Joos Sutter, president del grup Transgourmet, obre el sobre, veu el nom i fa broma: “¿No serà un error?”. Però jo només vull que arrenqui i digui aquest nom! Finalment anuncia el guanyador. Quina pena! No podia ser. El premi es queda a Polònia. Sé que el meu plat s’ha vist perjudicat per un problema en els temps de l’emplatat del concursant anterior, que ha fet que el meu pollastre quedi una mica ressec. No m’emporto una estatueta, però sí aquest aprenentatge: manejar millor els contratemps que puguin sorgir.

També m’emporto la bona relació amb els jutges de França, Alemanya i Polònia i amb el concursant suís, grans professionals i gent encantadora. A més, he de confessar que el nostre equip va despertar moltes simpaties. Cada vegada que se’ns esmentava, hi havia gent aixecant-se, aplaudint o aclamant. I jo, feliç! Com a anècdota, després de presentar el meu plat davant del jurat, es van començar a sentir crits i aplaudiments que van desconcertar la presentadora que va preguntar: “Què és això? Són els familiars de Raül?”. Però no, no eren ni la meva mare ni la meva germana, que estaven callades i formals. Els crits eren del meu equip Transgourmet. Se’n pot demanar més?

Encara que m’hagués encantat portar-me l’estatueta a casa, m’emporto dues coses de “Chefs en Or”: per una banda, el suport de l’equip de Transgourmet Ibèrica, pendents de la meva família i de mi en tot moment i, per altra banda, haver-hi provat per primera vegada la sensació de competir cuinant.

Ara, a toro passat, ja he canviat aquest “qui m’envia a mi ficar-me en aquest fregat?” per “repetiria amb els ulls tancats”.

27 d'octubre de 2023
Saber más

“Per emportar, si us plau!”. Apostem a que escoltis diverses vegades al dia aquesta frase en el teu negoci d’hostaleria. I no només per l’auge dels take away, sinó perquè la teva clientela es va apuntant cada vegada més a treure’s a casa l’aliment que li ha sobrat a taula.

Això té repercussions immediates a la llista de compra de bars i restaurants, ja que apareix un nou element per tenir en compte: els envasos.

I aquí ve el dilema, quin triar? Perquè, a més de diferents tipus de recipients (taperes, boles, caixes…), hi ha també molts materials on escollir, especialment entre els ecològics, compostables i biodegradables que estan enganxant fort i que és una opció responsable i amigable amb el medi ambient.

Com que ni tots els negocis són iguals, ni tots els clients volen el mateix, hi ha una gran varietat de recipients i utensilis perquè triïs el que millor encaixi a les teves necessitats. Aquí hi ha algunes opcions!

  • Si tens una d’aquestes cafeteries on la clientela prefereix treure’s el cafè calentet, opta per agitadores de fusta i gots que protegeixen de la calor i eviten que es cremin les mans.
  • Si els teus consumidors/es són dels que surten de la seva classe de pilates o ioga amb un batut de fruites ben saludable, una bona opció són palletes i gots de cartró.
  • Si ets dels que abasteix de menjar les oficines del voltant o salves el sopar de compradors famolencs després d’una jornada llarguíssima de treball, pots oferir-los coberts de fusta, caixes de cartró, bols de canya de sucre o tarteres d’alumini, entre d’altres.
  • Per a dies de futbol, ​​aposta per gots amb vora doble per evitar que es vessi l’escuma de la cervesa, més baixos i amples si beuran a glopets o gots de xarrup per prendre’ls-los d’una vegada.
  • O, simplement, per a consumidors/es, que arriben tard a la cita, salveu-los amb un bocata en una bossa de paper reciclat i patates fregides en paperines.

 

Això sí, a l’hora d’escollir un o altre envàs, recorda que, a partir de l’1 de gener de 2023, és obligatori cobrar als consumidors/es pels productes de plàstic d’un sol ús, com ara gots i els recipients per a aliments com a caixes. A més, segons la Llei 7/202, cal indicar-ne el preu de forma explícita en el rebut de compra.

I com ja saps, estan prohibits altres productes plàstics d’un sol ús: plats i coberts com a forquilles i culleres, agitadors de begudes (com els que fem servir per remoure el cafè), recipients per a begudes i aliments de poliestirè, bastonets de cotó i palletes .

Com veus, tot un món nou amb molt per triar! I a GM Cash treballem contínuament per oferir un assortiment actualitzat a les noves tendències del mercat, però sense renunciar a la qualitat. Per això, us proposem una àmplia selecció d’envasos, que a més són fàcils de transportar i mantenen les propietats de les begudes i dels aliments durant el camí, cosa que la vostra clientela us agrairà. Promès!

Enllaç al catàleg complet aquí

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!