Vés al contingut

Tot el que necessites saber per oferir un bon pernil aquest Nadal!

10 de desembre de 2025

A Espanya, la qualitat de qualsevol esdeveniment es mesura pel pernil!
Per això, hem anat a preguntar a qui en sap: en Vicente del Río, el nostre expert en xarcuteria a GM Cash. Ens ha explicat les seves recomanacions perquè restaurants, bars i negocis d’hostaleria pugueu treure-li el màxim partit aquestes festes.

  1. Serveix-lo sol i amb plat temperat

Per oferir un pernil al seu punt, en Vicente sempre aconsella presentar-lo sol i temperar el plat abans del servei. La temperatura òptima per gaudir de veritat del producte es troba entre els 20 i els 25 °C.

Com es pot fer? Pots escalfar el plat uns segons al microones (només el plat) o deixar-lo reposar sobre una superfície temperada.

Aquest gest senzill permet que el pernil “sui”, arribant a la temperatura adequada i mostrant els seus millors matisos.

  1. Compra la peça sencera, és el més rentable

El nostre expert ho té clar: “A l’hostaleria, la rendibilitat ve amb la peça sencera, i amb molta diferència!”. Comprar la peça sencera permet ajustar el tall a cada ració, aprofitar totes les zones i mantenir una presentació uniforme, ideal per a menús de Nadal i serveis continus.

  1. Fes els talls horitzontals i d’entrada en boca

Així es resumeixen les claus d’un bon tall: sempre en horitzontal, per poder assaborir les diferents parts del pernil: el costat més curat, el més sucós i la seva capa de greix. I, per descomptat, amb la mida justa d’entrada en boca.

Un detall tècnic important: comença la peça amb la pota cap amunt, pel múscul o tapa, que és la part on millor s’aprofita i on tots els aromes cauen cap avall. D’aquesta manera, aconseguim que el pernil estigui el més sucós possible.

  1. Posa una fina capa d’oli de gira-sol sobre el tall i un drap net

Mai posis el greix exterior sobre el tall! Tampoc utilitzis paper de cuina o film transparent, ja que aquestes opcions espatllen el pernil.

Per mantenir el producte en perfectes condicions, en Vicente ens recomana un mètode senzill i molt eficaç: aplicar una fina capa d’oli de gira-sol sobre el tall i cobrir-lo amb un drap net. Aquest gest facilita la hidratació i ajuda a preservar l’aroma i la textura.

  1. Escull tall a ganivet i pernil ibèric

Si li preguntes, el nostre company sempre t’aconsellarà un tall a ganivet i un bon pernil ibèric: “Si al client li serves un producte bo i el preu és adequat, costarà més introduir-lo a la carta, però quan el tasti, ja no marxarà”.

  1. El pernil es consumeix durant tot l’any

El Nadal passarà, però el pernil continuarà. És un producte sense fi, que ens acompanya cada temporada i s’adapta a múltiples elaboracions: des de croquetes i saltejats de verdures fins a truites al forn.

Amb aquestes recomanacions sobre la taula, a GM Cash cuidem cada detall del procés.

Totes les peces es trien una a una i segueixen un control exhaustiu des que es troben a les deveses fins que el producte arriba al punt de venda. Només escollim pernils homogenis, capaços d’oferir els aromes i matisos que busquem. Cada comprador s’emporta una peça única, fruit d’un treball que requereix esforç i dedicació.

Aquest Nadal, no te la juguis amb el pernil.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!