Vés al contingut

Estiu dins la cuina: menys magatzem, més frescor

23 de juliol de 2025

A l’estiu, conservar els productes en perfecte estat és tot un repte. Les altes temperatures posen a prova les cuines de restaurants, bars i cafeteries, especialment en locals petits o guinguetes.
Però, i si en lloc d’emmagatzemar més, emmagatzeméssim millor? I si, en lloc d’omplir càmeres, apostéssim per tenir producte fresc cada pocs dies, sense minves i sense sacrificar qualitat?
De tot això en sap (i molt més) l’Antonio Moral, el nostre responsable de l’àrea de Frescos, que sempre aconsella tenir un proveïdor de confiança que garanteixi una distribució contínua. “Des de Transgourmet apostem per un servei exclusiu per a l’hostaleria, amb entregues ajustades al ritme de cada cuina, fins i tot tres vegades per setmana. Tot l’assortiment en una sola entrega!”
“El repartiment periòdic és fonamental, ja que aliments com la carn i la fruita s’han d’utilitzar durant els tres primers dies després de la compra. Si s’emmagatzemen més temps, perden propietats i el consumidor o la consumidora ho percep”, apunta.
Transgourmet s’ho pren molt seriosament i disposa de més de 315 camions operatius a tot Espanya, oferint entregues des de dilluns fins a dissabte. Això permet a l’hostaler o l’hostalera deixar d’emmagatzemar “per si de cas”.
A més, l’Antonio comparteix tres claus per mantenir el gènere en perfecte estat i fer front a la calor estiuenca: conservació, manipulació i proveïdor de confiança.

  1. Temperatura sota control
  • Cada aliment té el seu rang ideal:
  • Carn: entre 0 i 4 °C.
  • Fruites i verdures: entre 2 i 4 °C.
  • Peix congelat: a –18 °C.

“Encara és habitual trobar pràctiques inadequades, com mantenir carn a 10 °C o fruita tropical sense protegir del fred”, ens adverteix l’Antonio.

  1. Tallar també és conservar
    Un bon tall marca la diferència:

“Un bistec pot semblar dur quan, en realitat, ha estat mal filetejat. Tallar bé millora la textura i facilita la manipulació i el consum dels aliments”.

  1. El proveïdor, una part de l’equip
    Treballar amb qui et garanteix la traçabilitat i el respecte per la cadena de fred és clau.

“Per a això, si acudeixes als nostres centres GM Cash, comprovaràs que cada aliment es troba a la seva cambra corresponent. Garantim la seguretat absoluta amb fulls de control diari i revisions constants”.

La conservació també s’ensenya!
A més de subministrar el producte fresc als nostres centres o mitjançant el servei de repartiment, a Transgourmet aconsellem els negocis sobre com conservar i manipular millor els aliments.
Per això, aquí teniu alguns consells pràctics de l’Antonio per al dia a dia dins la cuina:

  • Productes tropicals: han d’anar enfundats dins la nevera, perquè el fred directe els fa malbé.
  • Fruita per al servei: cal treure-la de la nevera un parell d’hores abans perquè recuperi el sabor. La fruita tallada ha de tornar a la nevera en menys de tres hores.
  • Peix i marisc: mai no els tornis a congelar. La fibra es trenca i perden suculència.
  • Verdura: s’ha d’utilitzar en un màxim de tres dies. Passat aquest temps, perd aigua i textura.

Un bon plat comença molt abans d’encendre els fogons. Comença amb decisions intel·ligents sobre com es conserva, es rep i es tracta cada producte.

Feliç i fresc estiu!

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!