Moltes teories els situen al S. XVI, en una ordre benedictina que elaborava beuratges a base d’alcohol i herbes amb finalitats medicinals. Per a d’altres, els còctels no van ser inventats fins al S.XIX, quan Antoine Peychaud a Nova Orleans barreja conyac, sucre, espècies i hi va afegir un toc amargant.
El que sí sabem del cert és que un dels períodes de més creativitat al món de la cocteleria fou entre 1920 i 1933, anys de vigència de la Llei Seca a Estats Units. Per evitar ser descoberts pels agents de policia que inspeccionaven els bars, els bartender van començar a barrejar l’alcohol amb sucs. D’aquesta època ens han arribat còctels com el Tom Collins, el Sidecar o el Whisky Sour.

És fonamental tenir en compte els diferents matisos i aromes de cada refresc si volem obtenir els millors resultats.
Una de les regles principals a l’hora de fer un còctel a base de refrescos es que, si el refresc té gas, s’ha d’afegir sempre al final i directament sobre el got o copa. Així, aconseguirem el millor resultat per a servir el nostre còctel.

Per a preparar un bon còctel has d’estar ben preparat i disposar dels estris necessaris per aconseguir el còctel perfecte.
Alguns dels estris bàsics són el got de barrejar, el got de mesurar, el filtre per colar, la cullereta de bar, la mà de morter, la batedora, la glaçonera, l’espremedor... Amb els estris bàsics de cocteleria, ja estàs preparat per a fer còctels perfectes!

La varietat de botànics que hi ha al mercat és molt àmplia. Cadascun d’aquests li dóna un toc a cada tipus de còctel que fa que el resultat sigui molt diferent segons els que fem servir.
Els utilitzem per donar aquell toc distintiu a les nostres copes, per crear nous gustos i sensacions. Condimenten de forma natural qualsevol còctel, proporcionant-li un aroma, gust i color únics.