
Arrenca Transgourmet Jóvenes Chefs! El concurs que premia el talent dels estudiants d’hostaleria
23 de setembre de 2025
Si estudies en una escola d’hostaleria de Catalunya i vols posar a prova el teu talent, aprendre de grans referents del sector i donar visibilitat a la teva feina, Transgourmet Jóvenes Chefs és la teva oportunitat!
A Transgourmet posem en marxa aquest concurs amb el qual volem donar suport als alumnes d’hostaleria que somien a transformar el món de la cuina.
El repte: reinterpretar un plat tradicional amb creativitat i tècnica, on els participants posaran a prova les seves habilitats en diferents fases.
A més, coneixeràs grans noms de la gastronomia. Una gran oportunitat per al teu creixement professional!
Com participar?
La convocatòria ja és oberta i romandrà disponible fins al proper 10 d’octubre. L’edició de 2025 està adreçada a les escoles d’hostaleria de Catalunya i cada centre podrà presentar un únic estudiant, acompanyat pel seu tutor o tutora.
Per accedir al procés de selecció, els aspirants han d’emplenar el formulari oficial d’inscripció i enviar la seva recepta completa, juntament amb una fotografia del plat. Amb aquest material, el jurat d’especialistes de Transgourmet seleccionarà els 10 semifinalistes del certamen.
Els 10 escollits passen a la següent fase
El 13 d’octubre s’anunciaran els 10 aspirants seleccionats. Posteriorment, visitaran un dels nostres centres GM Cash amb l’objectiu de proveir-se dels productes necessaris per elaborar el seu plat amb ingredients de qualitat i fer les proves abans de la següent fase: el Fòrum Gastronòmic de Barcelona, del 3 al 5 de novembre!
A l’estand de Transgourmet, els semifinalistes presentaran en directe el seu plat —prèviament preparat— davant el jurat, en un temps màxim de 30 minuts. Només cinc arribaran a la gran final!
La gran final amb un jurat d’excepció
El guanyador o la guanyadora es donarà a conèixer el 3 de desembre al Mirador Petit del Castell de Peralada, un escenari únic per tancar el concurs amb tot luxe.
Els cinc finalistes disposaran d’un màxim de dues hores per cuinar en directe i sorprendre grans experts de la gastronomia: els germans Torres (3 estrelles Michelin) i Javier Martínez, xef del Restaurant Castell Peralada (1 estrella Michelin).
Es valoraran el sabor, la presentació, la tècnica, la reinterpretació de la tradició, l’aprofitament del producte, així com la higiene i l’organització.
Molt més que un trofeu
El guanyador o la guanyadora obtindrà un trofeu i una estada exclusiva a les cuines dels germans Torres, treballant colze a colze amb el seu equip i aprenent dels seus processos, filosofia i exigència creativa.
A més, rebrà un joc professional de ganivets, una jaqueta de cuiner personalitzada i un menú de tres estrelles per a dues persones al restaurant Cocina Hermanos Torres.
També s’entregaran reconeixements als finalistes de la segona a la cinquena posició, mentre que tutors i escoles rebran guardons en agraïment a la seva tasca formativa.
El pròxim gran xef pot estar a punt de fer un gran pas. I potser ets tu!
Consulta aquí les bases completes:Bases del concurs Transgourmet Jóvenes Chefs