CAT
  • ESP
  • CAT
  • ENG
  • FRA

La importància d’una bona atenció al client

Consell La importància d’una bona atenció al client

Oferir una bona atenció al client és fonamental per aconseguir que qui entra al nostre local per primer cop esdevingui ambaixador del nostre establiment i ens recomani als seus íntims.

 

Servei i oferta

El servei que oferim al nostre establiment és tan important com la nostra oferta. Tot i que el client mengi uns plats meravellosos, si no rep un tracte cordial no tornarà. Per això cal que no perdem de vista que hem de cuidar el servei. Tots i cadascun dels nostres clients han de rebre una bona atenció.

 

Consells per a una bona atenció

Els nostres cambrers han de conèixer amb detall la nostra carta i el producte que servim. Així, podran fer recomanacions als nostres clients i destacar l’especialitat de la casa, i això marca la diferència.

És important que puguem vendre, de manera suggestiva i discreta, alguns plats que ens interessin especialment. Aconsellant a clients indecisos podem oferir plats que volem potenciar. També podem oferir maridatges d’aperitius amb vi o, fins i tot, amb cervesa, per augmentar la venda de determinats productes.

Conèixer els nostres clients és imprescindible. Per conèixer-los hi hem de parlar: així sabrem els seus gustos i els podrem informar de les nostres novetats. La capacitat d’escoltar és bàsica a l’hostaleria. Les opinions dels nostres clients són una eina molt potent per millorar el nostre servei. Per això cal que parlem amb ells, preguntar-los que els ha semblat el servei i saber què n’opinen.

 

Amabilitat i tracte proper

Ser amable, educat i atendre els nostres clients amb un somriure farà que l’ambient sigui més còmode. El nostre client es sentirà com a casa i això farà que tingui ganes de tornar.

Un cambrer comunicatiu, atent, que anoti els comentaris i sàpiga escoltar és la clau de l’èxit. Tot i que no hem de ser pesats fent suggeriments contínuament. Cal que establim una comunicació relaxada per a que el client es senti còmode.

Cal que, davant d’una situació complicada, com queixes o reclamacions, el nostre personal es mantingui serè i disposat a solucionar la situació.

Així, un tracte personalitzat i amable és fonamental per fidelitzar els nostres clients i, com a conseqüència, ens ajudarà a augmentar les vendes del nostre establiment.